×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Halina Reijn vreest geheugenverlies

11.02.2017 -

Halina Reijn vreest het moment dat ze niet alles meer kan onthouden. De actrice merkt al dat het leren van haar teksten moeilijker wordt.


"Het enige waar ik bang voor ben – dat zal ik eerlijk zeggen – is geheugenverlies", biecht Halina zaterdag op in Trouw. "Toen ik negentien was hoefde ik maar naar een bladzijde tekst te kijken of het zat er in. Nu moet ik echt studeren. Bij repetities weet ik af en toe niet meer waar ik ben, omdat we alles door elkaar oefenen. Hoe ouder je wordt, hoe minder flexibel."

Binnenkort speelt Halina ook nog eens het Engelse toneelstuk Obsession, waarin ze tegenover Jude Law staat. "Dat is nog een tandje erbij. Want Nederlands, dat voelt als een tweede huid. Voor acteren moet je jezelf op een bepaalde radiofrequentie zetten waarin je helemaal open bent, maar toch de afspraken na kunt komen. Maar weet je in die stand die ingewikkelde monoloog in het Engels nog?"