Hadewych Minis presenteert Borgman in L.A.

Actrice Hadewych Minis heeft dinsdagavond in Hollywood de film Borgman gepresenteerd.

De zwarte komedie van regisseur Alex van Warmerdam draait daar op het gezaghebbende festival van het American Film Institute in Los Angeles. Deze bijeenkomst wordt gezien als een van de plekken waar buitenlandse titels zich kunnen profileren voor de Oscaruitreiking die in februari plaatsvindt.

'Er was een screening speciaal voor de Academy-members en twee voor de festivalbezoekers', laat Minis weten. 'Allemaal vol. Echt vet.' De actrice lichtte Borgman na de voorstelling ook toe tijdens een Q&A. 'Er waren veel verschillende vragen. Ik heb ze veel over Alex verteld.'

Borgman is dit jaar de film die Nederland vertegenwoordigt in de race om de beste buitenlandse titel. Lokale media prijzen de zwarte komedie als 'one of the most buzz-worthy titles' uit de selectie op het AFI-festival. De film vertelt over een vreemdeling die het leven van een gezin in een villa flink overhoop haalt. De film, met in de hoofdrollen Minis, Jan Bijvoets en Mike Weerts, draait op dit moment in de Nederlandse bioscopen.