×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hacker: ik wis Facebookaccount Mark Zuckerberg

28.09.2018 -

Een ethische hacker dreigt Mark Zuckerberg te verwijderen van zijn eigen Facebook-netwerk. De Taiwanees Chang Chi-yuan kondigt aan dat hij het account zondag zal deleten en dat hij dat live zal uitzenden op Facebook. De livestream zou zondag om 18.00 uur Taiwanese tijd moeten beginnen. Dan is het in Nederland 12.00 uur 's middags.


Chang is een bounty hunter. Hij zoekt kwetsbaarheden in systemen en geeft die door aan de makers. In ruil krijgt hij een beloning. Chang claimt dat hij eerder aanvallen op Apple en Tesla uitvoerde. Een tijdje geleden werd hij aangeklaagd door een Taiwanees busbedrijf, omdat hij de systemen daar zou hebben gehackt, waardoor hij een buskaart kon kopen voor 1 Taiwanese dollar, omgerekend nog geen 3 eurocent.

In 2011 wist een hacker al eens binnen te dringen in het Facebook-account van Zuckerberg. Hij plaatste een statusupdate, waarin hij Facebook opriep om gebruikers te laten investeren, in plaats van geld aan te nemen van beleggers.