×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Guus Meeuwis zingt voor Maarten van der Weijden

Guus Meeuwis zingt voor Maarten van der Weijden
26.08.2018 -

Guus Meeuwis en O'G3NE hebben opgetreden bij de huldiging van Maarten van der Weijden in Waalwijk. De langeafstandszwemmer werd in het zonnetje gezet vanwege zijn Elfstedenzwemtocht van vorige week in Friesland.


Op het podium bedankte de zwemmer de Friese boeren voor hun steun. Ze voorzagen hem ‘s nachts met grote lampen vanaf de kant van licht in de duisternis. 'Ik dacht, er zullen wel een paar boeren staan. Maar dat waren er iets meer dan een paar. Het is uiteindelijk nooit donker geweest en ook nooit stil.'

De opbrengst van de zwemtocht is opgelopen naar een bedrag van 4.311.810,72 euro. Het geld gaat via KWF Kankerbestrijding naar elf speciale projecten. 'Ik ben zo onwijs dankbaar, wat een geld. Ik ben zo onwijs dankbaar', reageerde Van der Weijden op het bedrag. Hij hoopt de magische grens van 4,5 miljoen euro aan donaties te halen.