Groot feest als Linda 50 wordt

Linda de Mol, die volgende maand 50 wordt, heeft getwijfeld of ze dat zou vieren. Meestal gaat ze er rond haar verjaardag een weekje tussenuit naar het buitenland met een stel vriendinnen, maar dit jaar pakt ze het anders aan.

 "Er gebeuren de laatste tijd zo veel vervelende dingen om me heen dat ik besloot het leven groots te vieren, met een feest, met alle mensen die iets voor me betekenen", zegt de presentatrice in de Volkskrant.

"Vijftig is een halve eeuw en dat is erg lang. Als je zo druk bent als ik vergeet je soms te genieten van wat je hebt bereikt. Hoog tijd om daar een keer bij stil te staan", vervolgt De Mol. "De levensfase rond de 50ste verjaardag is niet de makkelijkste periode uit iemands bestaan. Kinderen gaan uit huis, ouders gaan dood, er wordt gescheiden."

Toch zegt de presentatrice dat ze niet somber is. "Het zit vooral in mijn aard om te denken dat het glas nog halfvol is in plaats van halfleeg." Wel moet ze met het klimmen der jaren waken voor cynisme. "Vroeger had ik een hekel aan mensen die cynisch waren over jonge mensen en riepen dat vroeger alles beter was. Zo wil ik niet worden."