Gouden platen Dolly Dots geveild

Het voormalige management van Golden Earring, Dolly Dots en Shocking Blue laat een gedeelte van zijn gouden platen veilen. De platen zijn te koop via veilinghuis Catawiki.

Er kan onder meer geboden worden op een gouden plaat van Shocking Blue, die het management ontving voor de single Venus in 1970. Naast de in Nederland uitgereikte gouden plaat biedt het management ook een Spaanse, Japanse en Canadese award van ‘Venus’ ter veiling aan. Er zijn ook gouden platen verkrijgbaar van internationale artiesten als M.C Hammer, Robbie Williams, UB40, Pink Floyd, ABBA, Elvis, The Rolling Stones, UB40 en Phil Collins.

Veilingmeester Raymond Kok laat weten dat hij vooral de Japanse gouden plaat van de Dolly Dots bijzonder vindt. "De Dolly Dots zongen in het verleden ooit de track ‘Radio’ in voor een audiomerk, niet wetende dat deze track daarna ook gebruikt zou worden als jingle voor een grootschalige radio- en tv-campagne voor de Sony Walkman in Japan. Het leverde ze behalve een tour, ook een platina single op in Japan."

Eerder dit jaar werd al een deel van het gouden platenarchief van de Free Record shop via Catawiki geveild. Die veiling bracht toen ruim 120.000 euro op.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen