×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Goud voor Ireen Wüst

12.02.2018 -

Ireen Wüst heeft het waargemaakt! De schaatster heeft haar vijfde gouden olympische plak te pakken! Ireen won in de ijsarena van Gangneung de 1500 meter in 1:54:35.


Daarmee was ze twee tiende van een seconde sneller dan de favoriete Japanse Takagi. Het brons gaat ook naar een Nederlandse: Marrit Leenstra. Die eindigde 0,92 seconde achter Wüst. Slechts één honderdste van een seconde daarachter eindigde Lotte van Beek, die nu dus nét naast het podium grijpt.

Wüst had zich zelf 'onwijs veel druk opgelegd', zei ze na afloop tegen de NOS. Ze herinnerde aan haar eerste gouden olympische medaille, die ze precies twaalf jaar geleden in de wacht sleepte. Nu dus nummer vijf: 'Als het dan lukt, is het echt fantastisch'.

In 2006 eindigde ze in Turijn (3000 meter) op het hoogste podium, evenals in Vancouver in 2010 (1500 meter) en Sotsji in 2014 (3000 meter en ploegachtervolging).