Gordon: ‘het gaat supergoed met mij’

Het gaat goed met Gordon. Dat laat de entertainer weten vanuit de afkickkliniek waar hij sinds kort zit. In een bericht op Instagram geeft hij een teken van leven en bedankt hij zijn fans en collega's voor alle steun de afgelopen dagen. Bij de tekst staan meerdere foto's van een lachende Gordon, onder meer op de golfbaan.

‘Het gaat supergoed met mij ben nu een tijdje onderweg en weet dat dit de enige weg was voor mij!’, laat Gordon weten. ‘Ik ben ook super dankbaar voor al die duizenden steunbetuigingen vanuit het hele land en ook van veel collega’s dat maakt me sterk en nog strijdvaardiger dan ik al was!’

Gordon is blij dat hij met zijn publieke gang naar de kliniek iets voor anderen kan betekenen. ‘Ik ben er verre van trots op maar dit hoopte ik wel te bereiken volgens psychiater Bram Bakker en boulevard ben ik een voorbeeld voor verslaafden.’ Onder zijn bericht steken verschillende BN’ers, onder wie Humberto Tan, Ellemieke Vermolen en Froukje de Both, hem met aardige berichten een hart onder de riem.

Pijn verzachten

De 51-jarige entertainer sluit het bericht af met een voor hem kenmerkende uitsmijter. ‘Ik mag vandaag op safari we gaan naar de witte neushoorn kijken maar of dat nou zo verstandig is als ex coke verslaafde. Carpe diem.’

Gordon liet afgelopen woensdag weten dat hij zich liet opnemen, naar eigen zeggen omdat de pers er lucht van had gekregen en ‘voordat er weer allemaal idiote verhalen rond gaan’. De entertainer schreef dat hij “bepaalde dingen in het leven doet die niet goed zijn maar ermee doorgaat om de ‘pijn’ te verzachten’.

In zijn biografie heeft Gordon toegegeven dat hij soms cocaïne gebruikt om ‘het nare gevoel uit zijn lichaam te krijgen’. Waar Gordon precies zit, is onduidelijk. Volgens de Telegraaf gaat het om een luxe kliniek in Zuid-Afrika.