×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Golden Girl Betty White 95: haar grootste acteerprestaties

17.01.2017 -

Wat een leeftijd! Betty White is vandaag 95 jaar oud geworden. De actrice draait al decennialang mee in Hollywood en omstreken. Ter ere van haar verjaardag laten we je genieten van haar bekendste rollen!


Golden Girls
Betty is de nog enige levende Golden Girl. Ze speelde 7 jaar lang Rose Nylund in de hitserie. 

The Mary Tyler Moore Show
In deze serie vertolkte Betty van 1973 tot 1977 de rol van nymfomane Sue Ann Nivens. Het leverde haar twee Emmy Awards op. 

Just Men
Ze kan niet alleen acteren, maar ook nog presenteren. Jarenlang presenteerde Betty Just Men. Zij was in 1983 de eerste vrouw die een Emmy voor beste presentator won. 

The Betty White Show
Na haar glansrol in The Mary Tyles Moore Show kreeg Betty een eigen sitcom, The Betty White Show. Deze serie droeg dezelfde titel als haar show in de jaren 50, alleen toen was het een talkshow.

Mama's Family
Met Golden Girl-collega Rue McClanahan speelde ze eerder ook al in de serie Mama's Family. Ze nam de rol van Ellen Harper op zich. 

The Proposal
Naast Sandra Bullock en Ryan Reynolds speelde Betty in 2009 nog in The Proposal. Haar laatste film, de documentaire Betty White Goes Wild, dateert uit 2013. Op televisie is ze nog steeds veel te zien, zoals in 2015 nog in Bones.