×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Géén Grammy voor Reinbert de Leeuw

29.01.2018 -

De Nederlandse dirigent Reinbert de Leeuw heeft de Grammy in de categorie Best Classical Compendium niet gewonnen.


De prijs ging naar All Things Majestic, concerten voor viool en hobo door Jennifer Higdon. Voor de Nederlandse dirigent was het mislopen van de prijs 'een beetje teleurstellend', zei hij in een eerste reactie.

De Leeuw had werk van de Hongaarse componist György Kurtág gedirigeerd voor een cd, Kurtág: Complete Works for Ensemble & Choir. 'Het mooie was dat hij er zelf heel gelukkig mee was', legt De Leeuw uit. Dat is volgens hem heel bijzonder omdat de Hongaar als zeer kritisch te boek staat: 'We wilden er met z’n allen iets heel moois van maken en dat is gelukt'.

Omdat de inmiddels bijna 92-jarige Kurtág zo tevreden was met het eindresultaat had De Leeuw alle inspanningen graag beloond gezien met een Grammy: 'Het was echt heel mooi geweest als we hem hadden gekregen'.

Aan de cd werkte overigens ook het Groot Omroepkoor mee.