×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Globes voor Olivia Colman, Glenn Close, Rami Malek en Christian Bale

Globes voor Olivia Colman, Glenn Close, Rami Malek en Christian Bale
7.01.2019 -

De Golden Globes voor beste actrices zijn in de filmcategorieën gewonnen door Olivia Colman en Glenn Close. Rami Malek en Christian Bale zijn verkozen tot beste acteurs uit het afgelopen filmjaar.


Olivia Coleman kreeg de Globe voor haar rol als de Britse koningin Anne in het kostuumdrama The Favourite. 

De Globe van Glenn Close was voor haar rol in The Wife, waarin ze de echtgenote speelt van een Nobelprijswinnaar. Het is de derde Golden Globe voor de 71-jarige actrice, die haar dankwoord in tranen gaf. De Hollywoodveterane stak alle vrouwen in de filmindustrie een hart onder de riem. 

Rami Malek oogstte lof voor zijn vertolking van Freddie Mercury in de Queen-biopic Bohemian Rhapsody. Hij bedankte de bandleden van de band en droeg de award op aan de in 1991 overleden Mercury. Malek richtte zich tot de zanger in zijn dankwoord: 'Ik hou van je, jij prachtige man.' 

Christian Bale won voor zijn rol als Dick Cheney in de biografische film Vice.