Glee stopt

Fans van de Amerikaanse hitserie krijgen een volgende klap te verduren. Ryan Murphy, een van de bedenkers, heeft volgens Tv Line laten weten dat de serie er na het volgende seizoen mee stopt.

Murphy zou hebben bevestigd dat het zesde seizoen van de serie de laatste zal zijn. Hij onthulde ook dat het overlijden van Cory Monteith, een van de acteurs, hem heeft gedwongen om het einde dat hij in zijn hoofd had aan te passen. "Het laatste jaar van de show, dat volgend jaar zal zijn, was geschreven rondom de personages Rachel en Finn (Cory). Ik wist al heel lang hoe ik het wilde laten aflopen. Ik wist zelfs wat het laatste shot zou zijn en Cory zat daar in", aldus Murphy.

De schrijver weet nog niet precies hoe ze het einde nu gaan inrichten. "Nu er zoiets tragisch is gebeurd, moet je even pauze nemen en daar opnieuw over nadenken. Dus dat doen we nu." Maar hij verklapt wel dat hij al een ideetje heeft. "Dat ga ik deze week aan de studio vertellen. Ik denk dat het een goed einde is en het doet Cory ook eer aan en daar hou ik van."

In een van de laatste afleveringen namen de castleden afscheid van hun collega. Bedenkers Murphy en Brad Falchuk lieten weten dat ze daarna weer optimistische verhalen wilden laten zien. Maar Murphy vertelde wel dat Monteith's personage Finn niet zal worden vergeten. Ook na de speciale aflevering 'blijven we hem noemen'.