×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gitarist Joop Roelofs (Q65) overleden

Gitarist Joop Roelofs (Q65) overleden
3.10.2018 -

Joop Roelofs, de gitarist van de iconische Haagse band Q65, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Vrienden van de familie hebben een bericht daarover op Facebook aan het ANP bevestigd.


Roelofs leed al enige tijd aan slokdarmkanker. De gitarist lag al een week in coma voordat hij overleed.

De band Q65 werd in de jaren zestig opgericht door Roelofs en Frank Nuyens. De formatie stond bekend om zijn ruwe, bewust lelijke geluid. Grote hits van de Haagse groep waren The Life I Live en You’re The Victor.

Onsterfelijk

Roelofs en Q65 werden de afgelopen jaren nog een aantal keer geëerd in Den Haag. Zo kreeg de groep een graffitikunstwerk bij het Haagse Zuiderpark en werd op het Almeloplein in Den Haag een songtekst van Q65 op een gevel aangebracht.

De zanger gaf recent nog een interview aan het AD. Hij vertelde dat zijn kist al klaar stond. 'Het is een flight case, zoals die door bands worden gebruikt om bij vervoer de instrumenten in op te bergen', vertelde de muzikant. 'Die heb ik op mijn maat laten maken. Ik ben in zekere zin al onsterfelijk. Er zullen altijd weer jongens opgroeien die mijn muziek leuk vinden.'