×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gijs van Dam eist excuses Van Nieuwkerk

27.11.2017 -

Gijs van Dam, de man die Jelle Brandt Corstius zou hebben gedrogeerd en aangerand, eist via zijn advocaten rectificatie en eventuele schadevergoeding van enkele tv-presentatoren en mediabedrijven. Dat meldt een ochtendkrant. De krant heeft stukken waarin de claims staan in handen.


Zo moet Matthijs van Nieuwkerk excuses aanbieden omdat hij in DWDD de vermeende aanrander 'smeerlap' noemde, ook al werd de naam van Van Dam toen niet genoemd. Bovendien wordt de presentator, net als zijn redactie, BNNVARA verweten onzorgvuldig met het item te zijn omgesprongen.

De advocaten nemen ook de makers van Villa BVD, het programma waar Van Dame en Brandt Corstius destijds bij betrokken waren, op de korrel. RTL en het productiebedrijf FremantleMedia zouden volgens de advocaten van Van Dam zonder enige vorm van eigen onderzoek partij te hebben gekozen voor Brandt Corstius, zonder hoor en wederhoor toe te passen. Dat geldt ook voor presentator Frits Barend.

Intussen hebben zowel Gijs van Dam als Jelle Brandt Corstius aangifte gedaan. De zaak ligt nu bij Justitie. Ruim een maand geleden schreef Brandt Corstius een artikel waarin hij vertelde gedrogeerd en aangerand te zijn. Namen noemde hij niet in zijn stuk.