Gijs Naber in nieuwe film van Marleen Gorris

Acteur Gijs Naber speelt de hoofdrol in de nieuwe internationale speelfilm Tulips, Love, Honour And A Bike van Oscarwinnares Marleen Gorris. "Het is een erg fijn script en een interessante rol", zegt Gijs over zijn personage, boer Gauke die na de watersnoodramp naar Zuid-Italië vertrekt om er een bollenbedrijf te beginnen.

Naber won vorig jaar een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in Aanmodderfakker en is momenteel te zien in de tv-series Penoza en Zwarte Tulp. Marleen Gorris maakte in oktober vorig jaar bekend samen met producent Hans de Weers, het team achter Oscarwinnaar Antonia, een nieuwe internationale film te maken. Gorris won in 1996 een Oscar voor Antonia en leverde in 2009 haar laatste film af. In 2011 maakte ze voor de EO de serie Rembrandt en ik.

De Nederlands-Italiaanse-Canadese tragikomedie vertelt over een Canadese vrouw die naar Italië gaat om de as van haar moeder te verstrooien. Daar komt ze er eindelijk achter wie haar vader was en hoe hij op onfortuinlijke wijze aan zijn eind is gekomen. Het is nog niet bekend welke acteurs nog meer deel uitmaken van de internationale cast. Er wordt nog naar financiers gezocht. Het scenario is van de in Canada woonachtige Peter van Wijk. De film draait eind 2016 in de bioscoop.

Gijs Naber onthult maandagavond op het Nederlands Film Festival zijn Gouden Tegel.