Gijp: Kritiek Johan Derksen krankzinnig

René van der Gijp lijkt in eerste instantie niet veel te geven om de vernietigende column over hem in Voetbal International (VI) van Johan Derksen. In VI Oranje zegt de analist in een eerste reactie dat het 'hem geen hol interesseert' wat Johan Derksen schrijft.

De twee verschenen maandag nog 'gewoon' samen bij VI Oranje aan tafel om te discussiëren over voetbal. "Wat moet ik zeggen, ouwe pik?", begint Van der Gijp tegen presentator Wilfred Genee. "Ik lees het morgen wel in die VI en dan neem ik het maar ter kennisgeving aan. Het is krankzinnig."

In Trouw uitte Van der Gijp zaterdag flinke kritiek op Johan Derksen, die volgens hem te weinig contact heeft met het publiek. Derksen noemt in zijn column Van der Gijp op zijn beurt 'het probleem binnen VI'.

Derksen zegt in de uitzending dat de 'rel' geen spel is. "Het is echt. Er zijn heel veel irritaties en er wordt wel eens wat gezegd. Iedereen heeft zijn eigen standpunten. We komen er niet uit." Van der Gijp lijkt zich net als Derksen niet al te druk te maken. "Ach, waarom zouden we met elkaar om de tafel gaan zitten. Ik zit liever aan tafel met iemand die ik aardig vind."

Ook zendermanager Marco Louwerens van RTL7 maakt zich vooralsnog niet te veel zorgen over de ruzie. "Irritatie, na wekenlang iedere dag bij elkaar", zegt hij maandag tegen ThePostOnline. "We zijn nu al in gesprek over komend seizoen en die brainstormsessies verlopen goed."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen