R. Kelly

Getuige in proces R. Kelly: hij droeg een pistool tijdens seks

Een van de getuigen in het proces rond R. Kelly claimt dat de Amerikaanse artiest een pistool bij zich hield tijdens de seks. De I Believe I Can Fly-zanger wordt ervan beschuldigd dat hij een soort netwerk zou hebben opgezet om seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping te kunnen plegen. Een getuige claimt nu dat R. Kelly ook een pistool had.

‘Hij had een wapen bij zich, zodat ik me zou blijven gedragen’, vertelt de getuige over haar ervaringen met de zanger in een hotel in New York, aan Fox News. Toen ze het pistool zag, zou R. Kelly haar gezegd hebben het wapen te negeren en haar vervolgens hebben gedwongen tot orale seks.

Er zijn inmiddels diverse vermeende slachtoffers aan het woord gekomen in het proces, dat 18 augustus van start ging. Volgens de aanklagers heeft de 54-jarige zanger ‘een team van toegewijde medewerkers en naasten om zich heen verzameld met het doel zijn persoon te verheerlijken en zijn wensen en eisen te vervullen’. Kelly zou hierbij zijn nauwe contacten uit de muziekwereld hebben ingezet voor ‘criminele doeleinden’. Kelly heeft alle beschuldigingen aan zijn adres altijd ontkend.