Gers vond helikopter spannend

Gers Pardoel was wel een beetje zenuwachtig toen hij maandag als Ambassadeur van de Vrijheid naar het Bevrijdingsfestival in Almere vloog met een legerhelikopter. Maar na zijn tweede optreden op het festival in Den Haag 'gaat het echt lekker', zegt hij.

''Het gaat goed. Het was aan het begin van de dag wel spannend, maar de optredens zijn leuk. Ik heb er veel zin in. Het is ook heel leuk in de heli. Het is de eerste keer dat ik op deze manier van concert naar concert wordt vervoerd'', vertelt Gers aan BuzzE.
''Ik ben blij dat ik Ambassadeur van de Vrijheid ben'', vervolgt Gers. ''Dat ik kan meehelpen aan het overdragen van de boodschap. Ik vind het belangrijk dat we vrijheid kunnen vieren, maar ook om de doden te herdenken op 4 mei. Die boodschap breng ik vandaag over met mijn muziek, maar ook door op de podia erover te vertellen.''
Na Almere en Den Haag vloog hij maandag aan het einde van de middag door naar Rotterdam waar hij om 17.30 uur op het podium werd verwacht. Om 21.15 uur sluit Gers de feestdag af op het Bevrijdingsfestival van Vlissingen.