Gerda Havertong al jaren ongelukkig

Het nieuws dat Sesamstraat vanaf maandag nog maar een kwartier duurt in plaats van 25 minuten is een fikse teleurstelling voor de liefhebbers. Gerda Havertong, sinds jaar en dag 'bewoonster', snapt de commotie. "Ik ben er al jaren ongelukkig mee hoe met ons programma wordt omgegaan".

Havertong is van mening dat er niet aan de formule getornd moet worden. "Het moet allemaal hapsnap, het moet allemaal anders. Maar de kinderen van nu zijn echt niet zo anders dan de kinderen van vroeger. Hierdoor hebben we weer minder mogelijkheden om kinderen via educatieve filmpjes dingen bij te brengen,’’ zegt ze in het AD.

Sesamstraat-eindredacteur Ajé Boschhuizen denkt hier wat anders over. "Het klinkt heftig, Sesamstraat op de schop. Maar 25 minuten is voor de concentratie van een kleuter wel heel erg lang. In een ver verleden was Sesamstraat ook 15 minuten. We kiezen nu in de uitzendingen voor een afgerond verhaal. We starten met iets dat bijvoorbeeld Pino meemaakt en daarmee sluiten we de aflevering ook weer af. We denken dat de kleintjes zo beter blijven hangen.’’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen