×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gerard: ‘Veel meer mogelijkheden bij Talpa’

5.04.2018 -

De overstap van Gerard Ekdom van de NPO naar Talpa is niet van de ene op de andere dag gegaan. 'Het was een samenloop van omstandigheden', zei hij bij RTL Late Night over de reden van zijn overstap. 'Ik ben lang bezig geweest om er uit te komen met BNNVARA'.


De dj heeft naast zijn radiowerk nog een aantal projecten die moeilijk zijn te combineren met werken bij de publieke omroep. Zo heeft hij een YouTube-kanaal en een eigen wijnmerk: 'Ik ontwikkel een YouTube-kanaal en dat kost veel. Ik moest alles zelf betalen want sponsoring mag niet bij de publieke omroep. Het heeft te maken met allerlei regels en daar heb ik wel begrip voor'.

Uit gesprekken met Talpa-baas John de Mol bleek dat Gerard Ekdom al zijn plannen zou kunnen verwezenlijken. Uiteindelijk besloot de dj om de overstap naar Talpa's Radio 10 te maken, hoewel die beslissing niet makkelijk was: 'Mijn hele trip bij de publieke omroep is een huwelijk van twintig jaar. Ik ben best trouw. Daarom was het heel heftig om weer zo'n beslissing te nemen'.

Bekijk het interview hier.