Gerard kreeg wijze raad van Toon Hermans

De eerste keer dat Gerard Joling cabaretier Toon Hermans sprak, gaf hij hem een wijze raad. "Je hebt een goede stem, gebruik die dan. Je hoeft geen stuntman te worden", zei Toon nadat Gerard voor een programma op de vleugel van een vliegend vliegtuig had gestaan.

Maurice, de zoon van Toon, vertelt aan De Telegraaf dat zijn vader veel bewondering had voor Joling. "Hij volgde de showbizz op de voet. En over Gerard zei hij meteen: 'Dat is een bijzondere man, een echte artiest. Heel wat anders dan de mensen die slechts meedoen met een talentenshow om beroemd te worden. Gerard kan echt iets'."

Vandaag komt er een bijzonder nummer uit van Gerard Joling. Daarin zingt hij samen met de overleden Toon Hermans het nummer De vriend. Dat heeft de zanger samen gemaakt met producent Eddy Ouwens. "Maurice en ik kwamen vroeger bij elkaar over de vloer. Ik wilde een duet maken met de stem van zijn vader", aldus Eddy. "Maurice wil Toons gedachtegoed onder de aandacht brengen van een jonger publiek. En hij noemde meteen Gerards naam."

Gerard vertelt de krant dat hij niks hoeft te verdienen aan het nummer. "Ik schenk mijn royalty's aan het Ouderenfonds. Ik gun Eddy een nieuwe start en heb respect voor de familie Hermans."