Gerard Joling onder vuur voor ‘dierenmishandeling’

Geer is momenteel aan het genieten van een heerlijke vakantie op Curaçao. En daar horen natuurlijk ook wat plaatselijke activiteiten bij. Alleen reageren zijn volgers op de laatste activiteit van de zanger niet al te positief.

De zanger kreeg een enorme lading kritiek over zich heen omdat hij een opmerkelijke foto van zichzelf op de rug van een struisvogel online heeft geplaatst. De 57-jarige zanger houdt de vleugels van het dier vast voor stabiliteit. Joling is zich van geen kwaad bewust en schrijft bij de bewuste foto: 'Leuke circusact, is toch om te gieren'. De volgers van Joling vinden dat hij zich schuldig maakt aan dierenmishandeling.

Een struisvogel van de Ostrich Farm krijgt, net voordat iemand op de rug klimt, een sok over zijn kop. Die wordt er op de terugweg pas afgehaald, omdat de struisvogel dan graag terug naar zijn hok wil en dus sneller zal lopen. En dat is iets wat schijnbaar plezierig is voor de berijder. De verzorgers raden het overigens af op de struisvogels te gaan zitten, maar laten het toe als een toerist er specifiek om vraagt.