Georgina Verbaan in LEGO-film

Acteurs Georgina Verbaan en Levi van Kempen, 3FM-coryfee Gerard Ekdom en presentator Kees Tol spreken de hoofdrollen in van de Nederlandse versie van De LEGO Film. Dat heeft distributeur Warner Bros. woensdag bekendgemaakt.

De 3D-computeranimatie vertelt over Emmet, een doorsnee braaf LEGO-mannetje dat door een misverstand wordt aangezien voor een held die de wereld zal redden. Met een bont gezelschap van andere helden gaat Emmet op missie om een eind te maken aan het schrikbewind van de boosaardige tiran President Business.

Kees Tol spreekt de stem in van Emmet. Verbaan neemt de rol van de zorgeloze, creatieve meid Wyldstyle voor haar rekening. Gerard Ekdom en Levi van Kempen zijn te horen als Batman en Superman. In de Engelstalige versie zijn de stemmen van onder anderen Channing Tatum, Liam Neeson, Morgan Freeman en Elizabeth Banks te horen.

De LEGO Film is gemaakt door de regisseurs van Het Regent Gehaktballen en 21 Jump Street. De animatie is vanaf 12 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.