Georgina Verbaan hoofdrol in De Surprise

Georgina Verbaan gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in De Surprise, de nieuwe film van regisseur Mike van Diem. Eerder werd al bekendgemaakt dat Jeroen van Koningsbrugge de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening neemt van de film.

De Surprise is gebaseerd op een kort verhaal van Belcampo en vertelt over een excentrieke multimiljonair (Van Koningsbrugge) die een overeenkomst sluit om zichzelf naar een andere wereld te laten helpen. Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw (Verbaan) die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee verliefd worden op elkaar, willen ze onder de deal uit. Maar dat blijkt zo gemakkelijk nog niet te zijn.

Een andere sleutelrol is voor acteur Jan Decleir weggelegd. Met hem werkte Van Diem al samen voor de film Karakter, waarvoor de regisseur in 1998 een Oscar won. De Surprise wordt de eerste speelfilm van Mike van Diem sinds Karakter. De opnames van de deels Engelstalige film zijn deze week van start gegaan en vinden plaats in Belgie, Duitsland en Ierland. De film moet volgend jaar te zien zijn.