George steelt de show in Nieuw-Zeeland

Prins William en zijn vrouw Kate zijn samen met hun zoontje prins George aangekomen in Nieuw-Zeeland. Maandagochtend landden de drie op het vliegveld van Wellington. Hoewel Kate er weer prachtig uitzag, was het volgens Daily Mail het kleine prinsje die de show stal. Alle ogen waren op hem gericht.

Ondanks een reis van zo'n 30 uur, gedroeg het kleine jongetje zich volgens de krant voorbeeldig. De hertog en hertogin van Cambridge kwamen wat later aan dan verwacht, dit vanwege het slechte weer in het land. In Wellington werd het stel opgehaald door premier John Key. Na aankomst gingen William en Kate naar het Government House, daar werden ze onder meer verwelkomd met een traditionele Maori-dans, de Haka. Op foto's is te zien dat een lachende Kate met een man praat in traditionele kleding, met bijna blote billen.

Op foto's is ook vastgelegd hoe William en Kate een aanwezige begroetten met de zogenoemde Hongi-groet, een gebruik waarbij mensen hun neus en voorhoofd tegen elkaar drukken. Het tweetal maakte ook een praatje met verschillende schoolkinderen. Een groot deel van de rest van de dag zouden de zoon van prins Charles en zijn echtgenote met elkaar hebben doorgebracht, in de hoop een beetje bij te komen van de lange vlucht.

Outfit

Op de eerste dag van hun bezoek droeg Kate een rode jas van de Britse ontwerpster Catherine Walker, zij was een van de favoriete designers van de moeder van prins William, Diana. Tijdens eerdere bezoeken en officiële afspraken is de outfit van Kate meestal het gesprek van de dag, maar Daily Mail denkt dat dit bij deze tour bijzaak zal zijn. Alle aandacht zal namelijk uitgaan naar het kleine jongetje George.

Zaterdagavond vertrok het stel samen met hun team richting Down Under. Voordat William en Kate aankwamen in Wellington maakte het paar een tussenstop in Sydney. Daar werd Kate nog in een andere outfit gespot.