×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

George Clooney geschokt: ‘Ik ben verrast en bedroefd dit verhaal te horen’

George Clooney geschokt: ‘Ik ben verrast en bedroefd dit verhaal te horen’
26.02.2020 -

George Clooney is geschrokken van het nieuws dat er kinderen werken op plantages waar Nespresso koffiebonen vandaan haalt. De 58-jarige acteur is al jaren het gezicht van het beroemde merk, dat juist adverteert met duurzaam geproduceerde koffie uit landen als Brazilië, Colombia en Costa Rica.


Het documentaireprogramma Dispatches van Channel 4 deed onderzoek naar de werkomstandigheden van koffieboeren op plantages in Guatemala. Uit de reportage bleek dat op een aantal koffieplantages in Guatemala kinderen werkzaam zijn. Nespresso zou daarop een onderzoek zijn gestart en voorlopig geen koffie meer uit die gebieden kopen. Het bedrijf is onlangs gestart met een duurzaamheidsprogramma voor koffieboeren.

‘We wisten dat het een groot project was toen het zeven jaar geleden begon’, laat Clooney, die ook lid is van de duurzaamheidsadviesraad van Nespresso, volgens Sky News weten. ‘En eerlijk gezegd was ik verrast en bedroefd om dit verhaal te horen. Het is duidelijk dat er nog werk te doen is.’

Lees ook:

Tijl Beckand geniet van leven met zijn nieuwe gezin: ‘Het is heel leuk’

Airen Mylene: ‘Ik kampte met helse pijnen na bevalling’

Na roerige periode: Bridget Maasland gaat er tussenuit