×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Genee: ‘Hoe kwetsbaar het ook is, het heeft iets komisch’

5.02.2018 -

Wilfred Genee heeft vanochtend gereageerd op alle ophef die is ontstaan na de uitzending van VI waarin er grappen werden gemaakt over de Vlaamse journaliste Bo van Spilbeeck (eerder Boudewijn).


In de uitzending is René van der Gijp te zien met een pruik op en verklaart hij voortaan als Renate door het leven te willen. Deze 'grap' leverde de mannen van het programma én RTL veel kritiek op. Desondanks besloot de zender het fragment online te laten staan. 

Wilfred reageert in het ochtendprogramma Evers Staat Op van Radio538 op alle ophef: 'Het is een lastige situatie. Ik vond het ook niet de beste grap die René ooit gemaakt heeft. Hij is dan de hele dag bezig met het voorbereiden van zo'n grap en probeer hem er dan nog maar eens vanaf te brengen. In dat opzicht is hij net zoals Johan (Derksen). Als zij op koers liggen, zijn het net olietankers en komen ze niet meer van die koers af'.

Hij probeert vervolgens de reden van de 'grap' toe te lichten: 'Ik vond het heel knap van Bo, dat wil ik even voorop stellen. Maar hoe kwetsbaar het ook is, het heeft natuurlijk ook wel iets komisch. Er zit daar nog steeds een man met een pruik en een mannenstem. En daar gaat René dan een klein beetje mee aan de haal'.

Wilfred is van mening dat humor in sommige gevallen onderwerpen makkelijker bespreekbaar maakt: 'En het is helemaal niet de bedoeling om daarmee transgenders of de hele situatie belachelijk te maken. Maar wij zijn van mening dat je bij alles wel een knipoog moet kunnen bewaren. En dat wordt tegenwoordig steeds moeilijker in Nederland. Ik begrijp al die mensen die hier aanstoot aan nemen, die dat erg hoog opvatten, maar tegelijkertijd denk ik wel dat humor er voor kan zorgen dat je situaties kan creeëren waardoor dit soort heftige onderwerpen wel allemaal wat makkelijker bespreekbaar worden'. 

Beluister het fragment hier terug.