Gemma van Eck financieel aan de grond

Gemma van Eck staat aan de rand van de financiële afgrond. De voormalige Babe-zangeres weet niet hoe het verder moet. "Het is verschrikkelijk."

In De Telegraaf somt ze haar ellende op, die begon na de scheiding van Erik Vlasblom in 2009. "Ik heb in vijf jaar tijd beide ouders verloren en ik ben gescheiden van mijn man. Mijn hond en kat zijn ook dood. Ik heb niet alleen mezelf verwaarloosd, maar ook mijn administratie. Ik dacht dat die veilig was bij de boekhouder. Maar kijk nu eens: ik heb helemaal niets meer!"

Van Eck kreeg nog wel rolletjes in diverse musicals, maar een vetpot was het niet. "Het ging mis toen ik eind 2009, begin 2010 voor Joop van den Ende in All Shook Up – Love Me Tender de burgemeester speelde. In die periode overleed mijn moeder. We waren altijd samen, ik was er helemaal kapot van toen zij wegviel. Maar tijd om te rouwen was er niet, we gingen maar door. Na de laatste voorstelling zat ik met een burn-out. De rekeningen bleven maar komen, maar inkomsten had ik niet. En de arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarvoor ik mijn hele leven keurig de hoge premie had betaald, gaf niet thuis! Ze wilden niet betalen en lieten me in de kou staan!"

Van Eck hoopt nu op een scenario als bij haar collega's Patty Brard en José Hoebee. Die kregen in financieel moeilijke tijden hulp geboden van respectievelijk Leontine Borsato en Viola Holt. In de krant doet ze dan ook een oproep. "Het mooiste zou natuurlijk zijn als iemand die dit leest een oplossing voor me weet. Daar bid ik voor. Dat zou het cadeau van mijn leven zijn. Want, echt, ik weet het allemaal ook niet meer!"