Gemengde reacties op Koningslied

Het Koningslied, geschreven door John Ewbank en ingezongen door verschillende Nederlandse artiesten, is met gemengde gevoelens ontvangen bij het Nederlands publiek. Echter, tussen enkele positieve reacties zijn de meeste toch van meer negatiever aard.

Onder anderen Do, Marco Borsato en Anita Meyer zingen meer op het lied dat is gemaakt ter gelegenheid van aankomende koninginnedag, waarop kroonprins Willem-Alexander het stokje overneemt van zijn moeder: koningin Beatrix. Echter, men is niet erg positief over het nummer. ’De tekst van het Koningslied is schokkend. We leven in een open inrichting.’, schrijft Wim de Bie op Twitter. Ook Georgina Verbaan kan het liedje niet bekoren. ’De W van watten, in je oren’, zo schrijft ze. ’Dat koningslied is bewijs-op-niveau van falend onderwijs, decennialang. Minstens twee grammaticale fouten in zo'n korte tekst…', meent Cornald Maas.

Er zijn ook positieve reacties te vinden op Twitter. 'Mooi hoor dat koningslied', schrijft Doekle Terpstra. 'Fraaie compilatie van stemmen en muziekgenres. Nederland kan los, meezingen maar!' En: 'We moeten ook altijd wat te zeiken hebben, hè?! Nou weer over het koningslied. Weet je wat: ik vind het gewoon mooi!', stelt twitteraar @dsMirjam.