×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Geldboete voor Alberto Stegeman na plaatsen nepbom

Geldboete voor Alberto Stegeman na plaatsen nepbom
9.03.2020 -

Programmamaker Alberto Stegeman heeft een boete van 2000 euro gekregen voor het achterlaten van een nepbom op een militaire basis in 't Harde. Defensie sloeg groot alarm toen de nepbom in 2018 op het terrein werd ontdekt.


Volgens de rechtbank ging de journalist te ver door daadwerkelijk een op een bom gelijkend projectiel in de eetzaal achter te laten. De nepbom bestond uit stukken klei, draden, een telefoon en 32 schroeven. Stegeman liet het pakket achter om aan te tonen dat de beveiliging en de opsporing op het terrein van Defensie niet deugen.

Hoger beroep

De programmamaker is het niet eens met de uitspraak en gaat in hoger beroep. ‘Voor mij was het een Bassie en Adriaan-achtige bom’, grapt Stegeman in gesprek met het ANP. ‘Ik vind dat ze het groter hebben gemaakt dan nodig. Ik had geen bedankje verwacht na de reportage, maar om er nou een strafzaak van te maken vind ik flauw en onnodig en ik vind echt dat we vrijspraak verdienen.’

Beste bedoelingen

‘We hebben eerder ook aangetoond dat het met de opsporing schort door met een legertruck van een basis te rijden. We hebben met de beste bedoelingen dit programma gemaakt’, aldus Stegeman. Het valt hem op dat Defensie niet naar de papieren in de koffer keek. Dan hadden ze meteen gezien dat hij er achter zat. ‘Het blijft vreemd dat dit tot een strafzaak heeft geleid.’

Lees ook:

Quinty Trustfull woont gescheiden van haar man

Opnieuw tegenslag voor Fien Vermeulen en gezin

Dít is de nieuwe vlam van Ronnie Flex