×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Geheugen Sean Connery gaat achteruit

25.08.2013 -

Het gaat niet zo goed met Sean Connery. Het geheugen van de legendarische filmster zou de laatste tijd in rap tempo achteruit zijn gegaan.


Een goede vriend spreekt in de Duitse krant Bild zijn zorgen uit over de mentale gezondheid van Connery, die zondag 83 is geworden. "Hij is niet langer de baas over zijn zintuigen", zegt acteur Michael Caine (80). "We moeten ons echt zorgen om hem maken." De twee speelden samen in de avonturenfilm The Man Who Would Be King uit 1975.

De jarige Schot leidt tegenwoordig met zijn vrouw Micheline Roquebrune een teruggetrokken leven. Hij geeft al een poosje geen interviews meer. Volgens Bild speelt zijn geheugen hem parten. Connery zou bijvoorbeeld constant vergeten waar hij is. Onlangs werd hij nog met een verdwaasde blik in zijn ogen gespot in de straten van Manhattan.

Connery maakte zijn opwachting in talloze kaskrakers, maar hij werd vooral beroemd als de charmante Britse spion in Bond-films als Goldfinger en Thunderball. Hij was de eerste officiële James Bond. Drie jaar terug gaf de Oscarwinnaar aan dat hij geen behoefte meer voelde om te acteren.