Geen vervolging verdachten grafschennis prins Friso

De twee verdachten die op 20 juni 2015 zijn aangehouden voor grafschennis bij het graf van prins Friso worden niet vervolgd. Op de desbetreffende avond goten de mannen een kleine hoeveelheid bier over het graf. Na een gesprek met de officier van justitie hebben de verdachten een brief geschreven aan de nabestaanden van de prins waarin zij hun spijt betuigen. Het besluit van het OM is om hiermee de zaak te sluiten.

De twee verdachten die op 20 juni 2015 zijn aangehouden voor grafschennis bij het graf van prins Friso worden niet vervolgd. Die desbetreffende dag zeg een medewerker van de Koninklijke Marechaussee vijf personen bij het graf van prins Friso op de begraafplaats in Lage Vuursche. Twee personen goten een kleine hoeveelheid bier over het graf. De mannen werden als verdachte aangehouden door de politie en de andere drie als getuigen.

De verdachten hebben erkend dat hun gedrag totaal ongepast was en hebben in een excuusbrief aan de nabestaanden hun spijt betuigd. De brief is door het Openbaar Ministerie doorgeleid naar de betrokkenen. De officier heeft beskiten af te zien van verdere vervolging.

Lees ook: Arrestaties naar schennis graf prins Friso