×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Geen Oscarnominatie voor Junkie XL

Geen Oscarnominatie voor Junkie XL
14.01.2016 -

Junkie XL is niet genomineerd voor een Oscar voor zijn muziek voor Mad Max: Fury Road. Tom Holkenborg, zoals zijn echte naam luidt, won eerder wel een aantal prijzen voor de soundtrack. Maar de film komt in het lijstje met de vijf genomineerden voor de Oscar in deze categorie niet voor.


De strijd om beste soundtrack gaat tussen de films Carol, The Hateful Eight, Sicario, Bridge of Spies en Star Wars: The Force Awakens. Mad Max: Fury Road werd wel genomineerd in een groot aantal andere categorieën.

Ook andere Nederlandse kanshebbers, zoals cameraman Hoyte van Hoytema en kostuumontwerpster Jany Temime (die allebei aan Bond-film Spectre meewerkten), visten achter het net. De officiële Nederlandse inzendingen in de categorieën beste buitenlandse film, korte film, documentaire en korte animatie vielen eerder in de voorrondes al af.

De Oscaruitreiking vindt eind februari plaats in Hollywood. Het drama The Revenant kreeg de meeste nominaties en maakt kans op twaalf beeldjes.