Placeholder

Geen nieuw programma Henny Huisman

Het zit Henny Huisman nog altijd niet lekker dat hij geen eigen televisieprogramma meer heeft. Hij vecht ervoor om weer aan de slag te kunnen op tv, maar tot nu toe wil niemand hem hebben. "Ik praat met SBS6, maar dat heeft nog niets concreets opgeleverd", zegt hij in het Omroep Max-programma Recht van Spreken dat zondag wordt uitgezonden.

Huisman maakte faam in de jaren 80 met de Soundmix-show, de Mini-playbackshow en de Surpriseshow. Hij was het kijkcijferkanon van de KRO en later van RTL, totdat in 2002 zijn contract daar niet werd verlengd. Later maakte Huisman nog enkele programma’s voor de EO, maar een echt vervolg op zijn tv-successen kwam er tot op heden niet. Dit tot groot verdriet van Huisman, bij wie eind vorig jaar nierkanker werd vastgesteld.

In Recht van Spreken is Huisman te zien tijdens de opname voor een scène in The Passion in Groningen. Ook zien we hoe hij een sponsorbijeenkomst voor bedreigde olifanten presenteert in een tv-studio in Aalsmeer, de plek waar hij zijn grote triomfen vierde.