×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Geen herziening in misbruikzaak Cliff Richard

27.09.2016 -

Cliff Richard wordt definitief niet vervolgd voor seksueel misbruik. Twee verzoeken tot herziening van de beslissing om de zanger niet te vervolgen zijn afgewezen. Volgens het Britse Openbaar Ministerie was het besluit 'correct'. Daarmee lijkt een einde te komen aan de langlopende zaak rond Cliff en zijn vermeende kindermisbruik.


'Ik heb altijd gezegd dat ik onschuldig ben, dus ik ben erg blij met de beslissing met het Openbaar Ministerie en de snelheid waarmee ze tot een besluit zijn gekomen', zegt de 75-jarige Cliff in een reactie tegenover The Telegraph. 'Ik hoop dat de zaak nu echt gesloten is.'

In juni besloot het Openbaar Ministerie de twee jaar voortslepende zaak te laten rusten omdat er onvoldoende bewijs was voor de beschuldigingen, die door vier destijds minderjarige mannen werden geuit en betrekking hadden op de jaren 1958 tot 1983. Daarna meldden zich echter twee slachtoffers met een verzoek tot herziening. Een onafhankelijk team heeft nu opnieuw naar de hele zaak gekeken en komt tot dezelfde conclusie als het OM eerder.

Eerder deze maand meldden Britse media nog dat Cliff zwaar onder de zaak lijdt. De zanger, bekend van klassiekers als The Young Ones en Living Doll, zou amper eten en slapen omdat hij er volledig doorheen zou zitten.