×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Geen botox voor Sophie Hilbrand

13.10.2015 -

Sophie Hilbrand neemt niet haar toevlucht tot plastische chirurgie of botox. Dat is haar conclusie na de zoektocht die zij de afgelopen weken verrichtte in het programma Sophie In De Kreukels. Hierin probeerde de nu veertigjarige presentatrice te achterhalen of zij zelf iets aan haar uiterlijk wil laten doen om het ouder worden een halt toe te roepen.


“Ik heb zelden zo veel reacties gehad op een programma”, vertelt Sophie. “De vraag houdt blijkbaar ontzettend veel mensen bezig. Iedereen weet wat de mogelijkheden zijn, maar veel mensen twijfelen of ze daar in mee moeten gaan.”

De BNN-coryfee heeft haar keuze zelf inmiddels gemaakt. Zij zal donderdag demonstratief zonder enige make-up op de rode loper van het Televizier-Ring Gala verschijnen en prijkt, net zo 'naakt' samen met een aantal collega's die ook de verleiding van botox hebben weerstaan, op de cover van de VARA-gids.

 “Er zijn veel voors en tegens, en ik wil geen enkel individu veroordelen”, legt Hilbrand uit. “Maar ik heb wel ontdekt dat ik vind dat er iets tegenover al die perfectie moet staan die nu door veel mensen zo belangrijk gevonden wordt. Ik wil mensen alert maken op wat het betekent als je zo geminimaliseerd met je uiterlijk bezig bent, het wordt er echt niet gezelliger op.” Er zijn ook genoeg mensen die juist geen ding van hun uiterlijk willen maken en Hilbrand werpt zich graag op tot rolmodel van die groep. “Het geeft niet als je een afgeragd hoofd krijgt: dat is het leven nou eenmaal, ja mensen, we worden ouder! Het heeft geen zin om je vast te houden aan wat je ooit had.”

De presentatrice begrijpt prima waarom andere mensen zich wel senang voelen bij het wegpoetsen van rimpeltjes of het strak trekken van hun huid. “Maar ik merk wel dat het een glijdende schaal is”, legt ze uit. “Ik begon erover na te denken toen ik 35 was en de eerste rimpels kreeg. Maar ik heb ook meisjes gesproken van 17 die zich nu al bezighouden met de vraag of ze over twintig jaar een rondje botox moeten doen. Dat is ongezond, dan maak je het onderwerp veel groter dan het moet zijn.”

Hilbrand merkt dat mensen die er eenmaal aan toegeven er opvallend veel mee bezig blijven. “Je bent heel erg bezig met de vraag hoe andere mensen je zien. Dat zou voor mij alle plezier van het ouder worden wegnemen.” Zelf vierde Hilbrand vorige week haar veertigste verjaardag. “Het is een mijlpaal. Maar ik spreek genoeg vrouwen die beklemtonen hoe leuk het nu allemaal wordt: je hebt alles op de rit, je gaat oogsten wat je gezaaid hebt. Ik zou het jammer vinden als dat overschaduwd werd door een obsessie met mijn rimpeltjes.”

De laatste uitzending van Sophie In De Kreukels is op dinsdagavond 20 oktober op NPO3.