Frozen-acteur Josh Gad persoonlijk getroffen door schietdrama

Acteur Josh Gad, bekend van meerdere grote Disney films en series, gaat zich persoonlijk tegen het wapengeweld in Amerika inzetten. Helaas heeft deze keuze een hele trieste aanleiding voor de acteur persoonlijk...

'Gisteravond kreeg ik te horen dat de zoon van vrienden van ons is gestorven tijdens de schietpartij. Het spijt me dat dit gebeurd is en het spijt me dat onze leiders niets waard zijn', schrijft de acteur op Twitter. Met 'de schietpartij' verwijst hij naar de schietpartij in Florida op een High School. Daarbij opende een ex-student het vuur op zijn voormalig klasgenoten waardoor er zeventien kinderen om het leven kwamen. Waaronder de zoon van vrienden van de acteur dus.

De Frozen-acteur maakt duidelijk niemand iets op te willen leggen: 'Ik ga ervoor zorgen dat ík me inlees en leer waarom sommige mensen weigeren iets te bewerkstelligen dat ook maar lijkt op verstandige wapenwetgeving en ik ga ervoor zorgen dat zij een vroeg pensioen tegemoet kunnen zien. Ik ga mijn hoofd koel houden en met rechte rug de waanzin tegemoet, terwijl we actie blijven eisen. Daarnaast zal ik alle doden die ooit door wapengeweld zijn gestorven herdenken. Dat ga ik doen… Maar wat ga jíj doen?', besluit de acteur.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen