Froukje de Both absoluut niet jaloers

Froukje de Both is vanaf woensdagavond te zien in haar nieuwe programma Extreem Jaloers. De opnames gingen haar niet in de koude kleren zitten. "Het is niet normaal wat ik allemaal heb gehoord, het is echt heel heftig", vertelt ze.

"Je hebt soms geen idee waarom mensen bij hun partner blijven als dit soort dingen gebeuren", vervolgt Froukje. In het programma worden stellen geholpen waarvan een van de twee kampt met extreme jaloezie. "Het gaat gewoon echt om mensen die tachtig keer per dag een appje krijgen of veertig keer gebeld worden met de vraag waar ze zijn en wat ze doen."

"Het is heel interessant, maar soms ook wel heel awkward en een beetje ongemakkelijk. Het is allemaal zo persoonlijk", gaat Froukje verder. De presentatrice heeft bewondering voor de deelnemers. "Het zijn hele lastige verhalen, maar die mensen zijn zo moedig en dapper om zich open te stellen voor mij en voor het programma en dat doen ze niet zonder reden. Ze willen echt van hun probleem af, maar ze weten zelf gewoon niet hoe ze het moeten doen."

De Both hoopt dat het programma andere mensen die in een zelfde soort situatie zitten misschien inspireert om er ook wat van te maken. Of Froukje zelf ook dingen herkent uit haar gesprekken met de jaloerse partners? "Ik denk dat iedereen het wel herkent dat als je partner zegt dat hij of zij iets niet zo leuk vindt, iets wat je zei of deed, dat je dan gelijk in de verdediging schiet", legt Froukje uit aan BuzzE. "Ik heb wel geleerd dat het dan heel goed is om echt te luisteren en het ook echt te laten binnenkomen."

Verder herkent Froukje zich niet in de deelnemers, ze is niet jaloers aangelegd. "Nee, helemaal niet. Ik denk dat ik dat heel erg vermoeiend zou vinden om daar de hele tijd mee bezig te zijn", zegt de presentatrice. "Daar heb ik ook helemaal geen tijd voor. Het is ook niet voor niets dat je ziet dat veel jaloerse partners eigenlijk niet zoveel om handen hebben. Het gaat al beter als ze een eigen doel krijgen in het leven."

Froukje is naast de opnames van Extreem Jaloers ook druk met een andere nieuwe tv-klus: Eigen Huis En Tuin. "Dat is heel anders, maar heel leuk. En ook daar leer ik van alles, alleen wel op een heel ander gebied. Kasten in elkaar zetten en zo", zegt ze lachend. De Both vindt het leuk en zegt dat de kans best groot is dat zij thuis binnenkort de klustaken op zich neemt. "Dat is wel mijn missie natuurlijk, dat ik aan het einde van dit seizoen ook daadwerkelijk iets kan. Ik probeer wel het onderste uit de kan te halen."

Froukje neemt samen met collega Evelyn Struik het stokje over van Quinty Trustfull, zij nam onlangs na zeven jaar afscheid van het klusprogramma. Of Froukje het lastig vindt om de presentatie over te nemen van Quinty? "Nee, zij heeft het altijd heel leuk gedaan, ik keek er altijd met heel veel plezier naar. En ik denk dat het heel belangrijk is dat wij het nu op onze eigen manier doen. Ik volg gewoon mijn gevoel en ik doe het op mijn manier. Ik heb best veel woonprogramma’s gedaan en je wordt toch gevraagd omdat je bent wie je bent en niet omdat je iemand anders moet nadoen."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen