Fritz Wepper (76) overleeft negen uur durende hartoperatie

Fritz Wepper (76), beter bekend als Harry Klein, de rechterhand van inspecteur Derrick, staat al weer voor de camera voor opnames van een nieuwe serie. In juni nog zakte de acteur in elkaar op de golfbaan en moest hij met een traumahelikopter naar het ziekenhuis.

Het leek in juni allemaal wel mee te vallen. De acteur zou een ontsteking aan zijn heup hebben die makkelijk te verhelpen zou zijn. Maar de toestand van Wepper blijkt veel ernstiger te zijn geweest. Daarover vertelt hij openhartig in een interview met de Duitse krant Bild. 

Hij vertelt dat hij eerder dit jaar een spoed-hartoperatie onderging. Hij zou daarbij negen uur lang voor zijn leven hebben moeten vechten. 'Ik heb, om het precies te zeggen, het een en ander overleefd! De behandelend hoogleraar zei tegen mij: ‘Mijnheer Wepper, ik moet u zeggen, u bent een keiharde knokker. Een operatie als deze overleeft maar 5% van de patiënten.’ Daarvoor dank ik Onze Lieve Heer en de artsen', zegt Wepper in de krant.

Het was niet de eerste hartoperatie voor de acteur. In november 2016 moest hij ook al onder het mes: 'De borstkas was alweer dichtgegroeid. Dat duurt ongeveer drie maanden. Ja, ik had beter een rits kunnen laten installeren', grapt hij.

De acteur lag negen dagen op de Intensive Care en drie weken in het ziekenhuis. Vervolgens moest hij nog lange tijd revalideren. Maar dat houdt hem niet tegen. Hij staat namelijk vanaf september al weer voor de camera: 'En dat is nodig ook, om de tijd die ik in het ziekenhuis doorbracht in te halen. De tijd van rust is wel voorbij, het leven van alledag neemt gelukkig alweer zijn aanvang. En om fit te blijven doe ik aan Nordic Walking, samen met mijn hond Aaron', besluit hij. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen