×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frits Spits na dood echtgenote: ‘Ik zeg nog steeds: Dag schat, ik ben er weer’

Frits Spits na dood echtgenote: ‘Ik zeg nog steeds: Dag schat, ik ben er weer’
19.11.2019 -

Anderhalf jaar geleden moest Frits Spits (71) afscheid nemen van zijn vrouw Greetje. Na haar overlijden heeft Frits zich meermalen afgevraagd waarom hij eigenlijk nog verder zou gaan.


Frits’ vrouw stierf anderhalf jaar geleden aan de gevolgen van longkanker. Vijf weken daarvoor had ze te horen gekregen dat er niets meer voor haar kon worden gedaan. ‘Ineens stond hij voor onze neus, de dood. Toen duidelijk werd dat Greetje niet meer te redden was, sloot ze zich als een oester voor me’, vertelt Frits in zijn boek Alles Lijkt Zoals Het Was.

Na haar overlijden heeft Frits zich meermalen afgevraagd waarom hij eigenlijk nog verder zou gaan. Natuurlijk had hij zijn kinderen en kleinkinderen, maar toch: ‘Ik vier Sinterklaas, maar Greetje is er niet. Ik schrijf gedichten, maar ze is er niet. Ik bereid me voor op Kerstmis, maar ze is er niet.’ Frits begrijpt ook wel dat het leven doorgaat na het overlijden van zijn vrouw, maar het kost hem veel moeite. ‘De wereld lijkt Greetje niet te missen, ik mis haar.’ Hij kan zelf soms maar moeilijk geloven dat ze er niet meer is. ‘Als ik thuiskom, hoor ik mezelf soms roepen: ‘Dag schat, ik ben er weer’.’

Altijd als Frits naar zijn werk vertrok, liet hij een briefje voor zijn vrouw achter. Toen zij overleden was, ging hij daarmee door: ‘Natuurlijk wist ik dat ze die niet zou lezen. Greetje kreeg al jaren iedere dag een briefje van me als ik naar mijn werk ging. Dat legde ik dan voor haar op de eet tafel.’ Na haar dood vond Frits die briefjes terug, ze bleek ze allemaal te hebben bewaard.

Gelukkig ondervindt Frits veel steun van zijn gezin. Ook zijn werk als radiopresentator brengt hem veel afleiding.

Lees ook:

Alfred van den Heuvel zat financieel aan de grond na scheiding

Rogier: ‘Ik ben Frank’s toyboy niet’

Peter Römer over drank- en drugsgebruik zoon: ‘Dankzij Igone heeft Thijs rust gevonden’