×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frits Barend geschokt door bekentenis Jelle Brandt Corstius

25.10.2017 -

Frits Barend heeft geschrokken gereageerd op het verhaal van Jelle Brandt Corstius.


De journalist liet eerder deze week weten, gedwongen te zijn tot orale seks. Jelle deed zijn verhaal in dagblad Trouw. Hij werkte in die periode als redacteur voor het programma Barend & Van Dorp.

'Ik ben er behoorlijk kapot van', laat Frits Barend in een reactie aan SBS6 weten. 'We hadden in die periode heel veel vrouwen en meisjes die bij ons werkten. We vonden het heel belangrijk dat zij zich veilig voelden, dat het een veilig werkklimaat was. Maar we hebben er nooit aan gedacht dat ook jongens lastiggevallen konden worden. Dat was heel naïef van ons'. 

Corstius deed eerder deze week zijn verhaal: 'Toen hij mij ook anaal wilde verkrachten nam een overlevingsinstinct het over en ben ik naar buiten gevlucht'. Hij maakte in zijn tekst in Trouw bewust de identiteit van de dader niet bekend omdat het 'zijn woord tegen mijn woord' is.