×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Freek Vonk vertelt over haaienbeet

Freek Vonk vertelt over haaienbeet
2.02.2020 -

Het is op de dag af drie jaar geleden dat Freek Vonk tijdens een van zijn reizen werd gebeten door een haai. Op Instagram staat hij zondag stil bij het 'jubileum'.


‘Vandaag precies drie jaar geleden werd ik vroeg wakker op de Bahama’s en vertrokken we met de boot om prachtige Caribische rifhaaien te filmen bij het eilandje Bimini. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten verliep die dag iets anders dan gepland…’, schrijft de bioloog bij een zwart-witfoto waarop het litteken van zijn haaienbeet te zien is. ‘In een vier uur durende operatie, waarbij ik volledig onder narcose was, hebben de chirurgen vervolgens waanzinnig werk verricht aan mijn kapotgebeten bovenarm. Ze hadden meer dan honderd hechtingen nodig om de diepe wonden en loshangende stukken vlees weer netjes vast te zetten’, aldus Freek.

Echt helemaal de oude werd de presentator niet. ‘Het gevoel in mijn huid heb ik nooit meer teruggekregen, en dat gaat waarschijnlijk ook niet meer gebeuren. De huid van bijna mijn hele rechterarm is sinds de beet gevoelloos, de huidzenuwen doen het niet meer’, schrijft hij. Toch weerhoudt dat hem er niet van zijn werk te blijven doen. ‘Mijn strijd voor het behoud van haaien gaat natuurlijk onverminderd door, het litteken is daar een permanente herinnering aan.’

https://www.instagram.com/p/B8Dnp21Amw4/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees ook:

Oeps: Déze BN’ers maakten een slippertje

Sonja Bakker openhartig over trouwplannen

Robert ten Brink: ‘Ik trek het niet als anderen mijn show doen’