Freek presenteert kinderboek

Freek de Jonge heeft woensdagavond zijn kinderboek gepresenteerd. Het gaat om een deeltje in de Gouden Boekjes-reeks met de titel Met Annie En Joop Naar De Bioscoop. De 71-jarige De Jonge presenteerde het boekje in het bijzijn van zijn kinderen.

Het is de eerste keer dat de cabaretier een kinderboek heeft geschreven en hij vindt het naar eigen zeggen geweldig. "Het is heel erg leuk om te doen. Ik heb natuurlijk eerst kinderen gehad en ik heb nu kleinkinderen. Dus ja, dan schieten de verhalen wel voorbij!", zei hij tegen Shownieuws.

Die kinderen moesten het overigens wel eens stellen zonder de aandacht van hun vader. In de tijd dat de kinderen klein waren, bekent Freek, 'heb ik ontzettend hard gewerkt'. Hij liet het opvoeden dan over aan zijn vrouw Hella. Nu er kleinkinderen zijn probeert de 71-jarige opa het beter te doen. Als opa heb je volgens hem 'iets meer tijd'. "Eigenlijk heb je er een beetje spijt van dat je niet meer van je kinderen genoten hebt. Ik denk dat dat bij grootouders een veel voorkomend verschijnsel is."