Fred’s Shopping Queens VIPS wordt hysterisch leuk

Het nieuwe seizoen van Shopping Queens VIPS is 'compleet anders' dan de eerste serie die Fred van Leer twee jaar terug maakte. "Nu doen er alleen maar bekende dames aan mee. Het is een hysterisch leuk seizoen."

Sieneke, Ymke Wieringa, Laura Ponticorvo, Pauline Wingelaar en Daniella Merringer zijn slechts een paar van de bekende dames die dit seizoen meedoen aan het RTL5-programma. "Het zijn allemaal hele verschillende meisjes met een eigen stijl, dus dat maakt het heel leuk."

De deelnemers krijgen allemaal de opdracht om in drie uur tijd voor 400 euro een outfit binnen een bepaald thema bij elkaar te shoppen. "Er is steeds een andere bekende Nederlander die de meiden een opdracht geeft. Zo vraagt Gerard Joling ze om een outfit te zoeken voor het Toppers-concert en vraagt Weekend en Royalty-hoofdredacteur Marc van der Linden de meiden om kleding te zoeken voor een koninklijke lunch. Dat levert hilarische en verrassende momenten op."

De stylist, die wekelijks in Weekend de mode van BN’ers en internationale sterren bespreekt, geeft de meiden commentaar en punten voor hun gekozen kleding. "Maar niet op een afzeikmanier hoor. Daar hou ik helemaal niet van." De andere deelnemers verdelen ook een aantal punten en zo is er aan het einde van iedere week een winnaar. Zij krijgt een shoptegoed van duizend euro. In de laatste week strijden de vijf beste dames tegen elkaar om de titel 'Shopping Queens VIPS 2015'.

Fred vindt het werkelijk 'een feestje' om Shopping Queens VIPS te maken. "Mode is mijn leven, ik adem mode." De stylist geeft wel toe dat het maken van een modeprogramma niet makkelijk is. "Het is best lastig. Het is niet eenduidig, wat bij de een mooi staat, past de ander totaal niet. Het gaat om eigenheid en om wat je mooier maakt." Dit programma is volgens hem een schot in de roos. "Volgens mij kunnen we hier nog wel vijftien seizoenen van maken", aldus Van Leer lachend. "Zo lijkt het mij ook geweldig om een week lang vijf nichten te laten shoppen, of vijf oma's."

Naast Shopping Queens VIPS is Fred met nog wat 'televisiedingen' bezig. "Daar kan ik alleen nog niks over zeggen, maar er lopen wel wat dingen. Dus jullie zijn nog niet van mij af", zegt Fred lachend.

De eerste aflevering van Shopping Queens wordt maandag 2 maart elke werkdag uitgezonden, om 18.30 op RTL5.