Fred van Leer

Fred van Leer over uitgelekte seksvideo: ‘Zeker twintig keer bekeken’

Het jaar 2020 eindigde heftig voor Fred van Leer. Niet alleen lekte een seksvideo van hem uit, ook werd hij overvallen in zijn eigen woning. In de nieuwe editie van &C praat hij met Chantal Janzen over de verschrikkelijke gebeurtenissen.

In oktober lekte de seksvideo uit. Chantal Janzen vraagt aan de stylist of hij uiteindelijk zelf de seksvideo gezien heeft. ‘Drie of vier weken na het gebeuren, ben ik bewust gaan zoeken. Ik zocht vier uur lang en kon het nergens vinden. Tot ik ineens bedacht: zou het op een pornosite staan?’, aldus Fred. Zijn nachtmerrie bleek uitgekomen toen hij inderdaad zijn eigen video tegenkwam. ‘De eerste keer dat ik het filmpje keek, draaide mijn maag om. Ik werd er heel erg misselijk van. Het was zo vernederend en rakelde alle emotie op’, vertelt hij.

Twintig keer bekeken

Hoewel Fred in het filmpje te zien is, was hij er niet écht bij. ‘Daarna keek ik er nog eens naar. En nog eens. Ik heb het zeker twintig keer bekeken. Ik wilde dat er eelt op kwam zodat, mocht ik het nog eens per ongeluk te zien krijgen, het me niets meer zou doen. Dat is gelukt: het doet me nu niets meer’, aldus de stylist.

Vuurwapen

Slechts enkele weken na het uitlekken van de seksvideo, kreeg Fred een volgende klap te verwerken. Half november werd hij met een vuurwapen bedreigd door twee mannen die hem in zijn woning probeerden te overvallen. ‘Het was best veel bij elkaar, ja’, vertelt Fred over de gebeurtenissen. Hij zegt dat ‘het waarschijnlijk zo heeft moeten zijn’. ‘In plaats van altijd maar bezig te zijn met het succes van morgen werd ik stilgelegd. Nu leer ik te genieten van alles wat er al is.’