×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Fred Teeven kiest voor opmerkelijke carrièreswitch

24.11.2017 -

In een tweet heeft de VVD haar voormalig staatssecretaris Fred Teeven succes gewenst met zijn nieuwe baan. En die bewuste baan is wel even heel iets anders dan wat Teeven hiervoor deed...


Zo is hij sinds kort parttime buschauffeur bij Connexxion in de regio Haarlem. In een ochtendkrant zegt hij daarvoor dat hij het 'fantastisch' vindt.

Teeven moest samen met zijn minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in 2015 het veld ruimen in de nasleep van de zogenoemde Teevendeal. De Kamer verweet hem informatie te hebben achtergehouden over een schikking met een topcrimineel die hij in de jaren negentig als officier van justitie had getroffen.
 

Partijgenoot Sander Dekker is onder de indruk van Teevens opmerkelijke carrièreswitch: 'Ik vind het ongelooflijk stoer dat iemand niet werkloos thuis gaat zitten, maar zegt: ik vind het leuk om op de bus te zitten en ik ga rijden. Ik zie het hem ook wel doen: een potige kerel, die houdt de orde en rust in de bus'.

Naast zijn chauffeursbaantje (anderhalve dag per week) runt Teeven ook een particulier recherchebureau, dat zich onder meer bezighoudt met reputatiemanagement en voorkomen van cybercrime.