×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Franse onderscheiding voor Arnold Schwarzenegger

Franse onderscheiding voor Arnold Schwarzenegger
29.04.2017 -

Arnold Schwarzenegger heeft vrijdag uit handen van de Franse president François Hollande de hoogste onderscheiding gekregen die het land kent. De 69-jarige acteur werd benoemd tot Ridder van de Nationale orde van het Legioen van Eer voor zijn strijd tegen klimaatverandering.


Schwarzenegger bedankte Hollande via Twitter. Ook plaatste hij een foto van het moment dat hij de onderscheiding krijgt uitgereikt. Op Facebook zegt de voormalig gouverneur van Californië dat hij uitkijkt naar de samenwerking met Frankrijk om de afgesproken klimaatdoelen van de Parijs-conferentie uit 2015 te realiseren.

De hoogste Franse onderscheidingen worden niet alleen toegekend aan Franse staatsburgers. Naast Schwarzenegger kregen eerder onder anderen Tom Hanks, Steven Spielberg, Clint Eastwood, Robert Redford en Salma Hayek deze onderscheiding.