Frans Bauer voor het eerst in The Voice Senior

Frans Bauer debuteert vrijdagavond als coach van The Voice Senior. Hij vervangt in het tweede seizoen het duo Gerard Joling en Gordon en coacht op zijn eigen manier. 'Voor mij hoeft iemand geen perfecte auditie te doen, als ik maar iets hoor waarin ik geloof. Dan kies ik iemand vanuit mijn hart. Daarmee heb ik wel regelmatig een leuke kandidaat voor de neus van anderen weggekaapt', vertelt de zanger.

‘Eigenlijk ben ik een soort underdogcoach. Dat is het repertoire dat ik zing ook: mij hoor je niet elke dag op de radio. Misschien ben ik wel een gevaarlijke outsider. Waar ik naar op zoek ben is die ene persoon die onder druk en spanning van een auditie blijft presteren. Maar het belangrijkste is plezier maken. Dat is voor mij ook de basis, daarmee maak je uiteindelijk het verschil.’

Met coachen van talent heeft Frans geen ervaring. ‘Nu ga ik iets doen wat mensen niet van mij zijn gewend: ik moet keuzes maken en daarbij mijn eerlijke mening proberen te geven. Helaas moet ik daarbij kandidaten laten gaan. Dat vind ik lastig hoor’, aldus Frans in De Telegraaf.

The Voice Senior is voor RTL4 de opening van het tv-seizoen. Dit seizoen wordt gepresenteerd door Lieke van Lexmond en Martijn Krabbé.