×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frans Bauer staat voor zijn vader op tegen kanker

Frans Bauer staat voor zijn vader op tegen kanker
13.05.2019 -

Frans Bauer is een van de BN'ers die zich voor de tv-show Nederland staat op tegen kanker laat transformeren tot standbeeld. De zanger is woensdag te zien als uitvinder Antoni van Leeuwenhoek.


De zanger staat op voor zijn vader, die in 2015 aan de ziekte overleed. ‘ Je wilt je dierbaren beschermen tegen de tranen, de pijn en onzekerheid,’ vertelt hij in het AD. ‘Ik hoefde geen seconde na te denken toen ik gevraagd werd voor dit project. Ik doe het in het eerste plaats vanwege mijn vader en zijn broers en zusters, want zij groeiden op in een gezin met vijftien kinderen. Acht zijn al overleden aan die ziekte. Een hard gelag.’

Frans werkt mee aan de tv-show van KWF Kankerbestrijding Nederland. De zanger is vanaf de Parade in Den Bosch te bewonderen als de uitvinder. ‘ De uitvinder van de microscoop, hoe bijzonder is dat. Zonder hem was er voor veel kankersoorten nog geen oplossing geweest,’ vertelt hij. ‘ Nog steeds is de kans op genezing bij sommige vormen minder dan 40 procent, of nog minder dan 20 procent. Ik vind het een eer om hier een steentje aan bij te dragen.’

De live-tv-show vanaf de Parade in Den Bosch is woensdag vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1 en wordt gepresenteerd door Frits Sissing.