Frans Bauer

Frans Bauer ondanks zijn succes: ‘Soms voel ik me eenzaam’

Het leven lacht Frans Bauer toe. Hij heeft een geweldig huwelijk met zijn Mariska en hun kinderen zijn ’z’n alles’. Toch zegt Frans ook het gevoel van eenzaamheid te kennen. ’Soms komt dat op heel bijzondere momenten’, aldus de populaire zanger.

Frans Bauer is momenteel weinig thuis. Er ligt een nieuw album in de winkels, hij begint een theatertournee én hij gaat weer op reis met Mariska naar Argentinië. Daarnaast heeft hij het fantastische bericht gekregen dat Ik Heb Je Lief het bestverkochte album van Nederland is, en dát tussen alle grote wereldsterren. ‘Dit is een van de drukste periodes in de muziekbranche, elke grote artiest brengt nu een album uit. Hoe bijzonder is het dan dat je met volksmuziek op nummer één mag prijken, echt fantastisch’, aldus Frans.

Wat Frans met dit album wil bereiken? ‘Ik hoop dat mensen er heel veel gezelligheid uit halen. En aan de andere kant ook dat het ze troost als ze heel moeilijke situaties in het leven tegenkomen, dat het ze helpt om hun dingen er een beetje mee te kunnen verwerken’, vertelt de zanger. Het is een heel persoonlijk album. Frans heeft alle liedjes zelf gemaakt. ‘Sommige liedjes staan echt voor vrolijkheid, maar er zijn er ook bij die ik heb gemaakt op momenten dat ik bezig was met verdrietige dingen, of dat ik mij eenzaam voelde of mijn vader miste.’

Frans kan zich naar eigen zeggen op de meest bijzondere momenten eenzaam voelen. ‘Wist je dat je je ook heel eenzaam en stil kunt voelen als je wordt omringd door honderdduizend man? Dan kun je ook iemand missen. Ieder mens heeft weleens die momenten’, vertelt hij. ‘Het liedje Ik Mis Je Elke Dag gaat over het missen van mensen die er niet meer zijn, maar dat missen is niet gerelateerd aan dat je stilzit op de bank, ’s avonds met een lichtje aan, en dat je voor je uit zit te kijken.’ Volgens Frans kan dat altijd zijn. ‘Het lied Zoek Het Licht gaat juist over het feit dat je jezelf moet vasthouden aan de positieve dingen in het leven en dat je altijd moet proberen om de zon te blijven zien’, aldus de populaire zanger.

Lees ook:

Monique: ‘André heeft gevoelens voor een andere vrouw’

Thomas Berge over Expeditie Robinson: ‘Iedereen liep naakt rond tot 8 uur’

Romy Monteiro beter in haar vel: ‘Negatieve mensen negeer ik’